BLOSSEM
BREDA

De locatie, het voormalige fabrieksterrein van Nibb-it, is gelegen aan de rand van de wijk Tuinzigt. Een wijk, gunstig gelegen ten opzichte van het stadscentrum en uitvalswegen, die de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen.

Blossem draagt bij aan de ambitie van de gemeente Breda om een stad in een park te maken. Het gebied zal in de komende jaren een ware metamorfose ondergaan met woongebouwen gesitueerd midden in een stadspark, met aandacht voor het historische karakter van het fabrieksterrein. Het plan voorziet in een grote diversiteit aan woningtypologieën bestemd voor een brede mix aan doelgroepen.

In het kader van de versnellingsopgave (100-dagen aanpak) is een nieuwe werkwijze geïntroduceerd, welke heeft geleid tot een uitzonderlijk efficiënt en voorspoedig verlopen planproces. Bij Blossem is dit o.a. gedaan door de gezamenlijke uitwerking van het gebiedsperspectief tussen initiatiefnemers en de gemeente en het vaststellen van 10 ontwerpprincipes, welke als toetsingskader dienen voor de verdere uitwerking van het project.

Namens De Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs is MINT Vastgoed vanaf 2020 als gedelegeerd ontwikkelaar betrokken bij deze binnenstedelijke gebiedsontwikkeling.

PROJECTDETAILS

Gebied
Nibb-it terrein te Breda
Ettensebaan 10 e.o.

Projectwebsite
Blossem

Status
In ontwikkeling

Programma
ca. 600 woningen (ca. 80 sociaal, ca. 220 middelduur, ca. 300 vrije sector waarvan ca. 15 bestemd voor CPO)
2.500 m² commerciële ruimten
mobiliteitshub (ca. 390 parkeerplaatsen)
verdiepte parkeergarage (ca. 245 parkeerplaatsen)
parkeerhoven (ca. 100 parkeerplaatsen)
Ketelhuis met horecafunctie
openbaar park (ca. 2,7 ha)

Opdrachtgever
NBU / Maas-Jacobs

Architect & landschap
Studioninedots
Karres en Brands

Realisatie
verwachting 2022-2027
aannemer n.t.b.