’t HARTOGSHOF
EDE

OP ENKA is een herontwikkeling van een 42 hectare groot historisch terrein nabij het centrum van Ede. De transformatie van fabrieksgebouwen (kunstzijdefabriek ENKA) en enkele rijksmonumenten worden afgewisseld met sprekende nieuwbouw, tot een inspirerend gebied met ca. 1.550 woningen, scholen, horeca en overige commerciële voorzieningen.

‘t Hartogshof vormt de aansluiting tussen het dorpsere karakter van OP ENKA en het nieuwe Stationsgebied. Het gebouw ligt naast de P+R locatie, je wandelt hier zo het bos in. Een unieke plek met een uitzonderlijk gebouw. Het carrévormige gebouw biedt een enorme variatie aan woningen. Van royale stadsvilla’s (circa 165 – 181 m²) tot appartementen, variërend van ca. 55 tot ruim 95 m², voor starters, stellen, (jonge) gezinnen en senioren. Koop en huur, in een brede range van prijzen. ’t Hartogshof bestaat straks in totaal uit 169 koop- en huurwoningen verdeeld over vijf blokken met elk een eigen identiteit.

In opdracht van AM heeft MINT Vastgoed de uitontwikkeling van het project tot en met de start verkoop en indiening omgevingsvergunning begeleid.

PROJECTDETAILS

Gebied
ENKA terrein (OP ENKA) te Ede

Projectwebsite
t Hartogshof

Status
In ontwikkeling

Programma
153 appartementen
14 rijwoningen
1 commerciële unit
161 parkeerplaatsen (bezoek/privé)
binnentuin
WKO installatie

Opdrachtgever
AM (regio midden)

Architect
MIX Architectuur
Baljon Landschape Architects

Realisatie
BAM Wonen