SCHOOLKWARTIER
WAALWIJK

Sanders Retail Groep (SRG) heeft een portfolio aan bedrijven in de retail en vastgoed sector en ziet in de nabije toekomst kansen in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Eén van de speerpunten is het efficiënt verkleinen, herindelen en/of herplaatsen van de HEMA op verschillende locaties, in combinatie met het ontwikkelen van resterende meters en omliggend vastgoed, tot aantrekkelijke mix-use locaties. MINT Vastgoed ondersteunt SRG bij bovengenoemde  binnenstedelijke opgaven met als doel impactvolle gebieden te realiseren.

In Waalwijk krijgt het stadshart een flinke facelift. De Hema en de Sint Petrusschool, beide eigendom van SRG, vormen hierin het centrale punt, ‘het Schoolkwartier’.

  • Fase 1 omvat een duurzame ontwikkeling met onder andere
    een openbaar stadspark, het in ere herstellen van de Sint Petrusschool met de vestiging van de bibliotheek in combinatie met kleinschalige bedrijvigheid (werken) en nieuwbouw met horeca en daarboven wonen.
  • Fase 2 omvat een doorbraak naar het parkeerterrein De Els-Oost, met een mix aan wonen en nieuwe, commerciële ruimten. Hier zal aansluiting gezocht gaan worden op een eventuele herontwikkeling van winkelcentrum De Els zelf en de nieuwe woningen en commerciële voorzieningen die op parkeerterrein De Els-West ontwikkeld worden.

Architectenbureau Bedaux de Brouwer heeft op basis van de gebiedsvisie van Palmbout Urban Landscapes, een aanzet gemaakt voor de gehele transformatie naar een bijzondere verblijf- en ontmoetingsplek.

PROJECTDETAILS

Locatie
Centrumgebied Waalwijk

Programma
Fase 1 | herhuisvesting bibliotheek, openbaar
stadspark, horeca, 21 appartementen

Fase
in ontwikkeling

Realisatie
2024 – 2026 (prognose)

Opdrachtgever
Sanders Retail Groep B.V.

Architect
Fase 1 | Sunmotion
Fase 2 | Bedaux de Brouwer

Stedenbouwkundig adviseur
Bedaux de Brouwer

Landschapsontwerp
n.t.b.

Aannemer
Bouwbedrijf Berghege

Projectwebsite
n.t.b.

Kernwoorden
inbreiding, centrum, retail, monumentaal, bibliotheek, transformatie, hergebruik,  starters, ontmoeten, vergroenen